Shapemaster er et treningskonsept som retter seg mot alle som er ute etter en lavterskel form for aktivering.

Konseptet baseres på en treningsmaskinserie på ni maskiner fra den britiske produsenten Shapemaster.

Til forskjell fra tradisjonelle treningmaskiner drives disse maskinene ikke av brukerens egen muskelkraft da maskinene styres av en motor og en girkasse som gjør at maskinene går av seg selv.

Dette innebærer at man kan trene passivt eller aktivt utifra brukerens egen evne/behov.

Det er fantastisk å være en Shapemaster-ambassadør, fordi treningsmaskinene forandrer hverdagen til mange mennesker på en positiv måte!

Vibeke Skofterud

Tidligere Olympisk mester

Hvordan fungerer det?

For å forklare konseptet på en enkel måte så kan treningsmaskinene sammenlignes med en elektrisk sykkel. Treningsmaskinene vil hjelpe deg i gang på samme måte som den elektriske motoren på en elektrisk sykkel gjør, og så er det opp til deg selv å anstrenge deg etter egen evne når du kjenner deg motivert til det. Selv om man ikke kan eller av ulike årsaker ikke vil ta i selv, utfører man allikevel ulike øvelser i treningsmaskinene som strekker og aktiverer alle de store muskelgruppene i kroppen. Man sitter ca fire minutter i hver av de ni treningsmaskinene slik at det gir en sirkeltreningseffekt.  Her har man i praksis tatt bort “dørstokkmilen” for selv om en person har en dårlig dag vil de allikevel komme til et Feelgood senter for å bli aktivert. Man trenger ikke vite hvor stor belastning man skal ha og man viser heller ikke hvor mye man tar i. Dette fjerner manges frykt for at de ikke vet hvor tungt de skal trene eller vise hvor svak man er.

Hvem kan bruke treningsmaskinene?

I prinsippet kan alle fra eliteutøvere som er ute etter bevegelse/restitusjonstrening til eldre som har behov for å opprettholde bevegeligheten trene med Shapemastermaskinene. Treningsmaskinene er spesiellt egnet for mennesker med ulike fysiske behov som personer med sykdommer som MS, Parkinson, Fibromyalgi o,l. Man kan for eksempel spenne fast en personer som er lammet av slag der maskinene utfører bevegelsen vilket oppretholder bevegelsen i den lamme kroppsdelen, øker blodtilførselen og gir en sensorisk stimulanse. Treningsmaskinene gir store treningsmuligheter for mennesker som ikke vil eller ikke kan trene på vanlige treningssenter.

Lær mer på

shapemaster.no